ברוכים הבאים לקנדה!

קנדה אוהבת אתכם, המהגרים שלה, ודואגת שיהיה לכם קל לרכוש את ביתכם כאן במהלך שלוש השנים הראשונות כPR.

מהגרים חדשים מקבלים בקנדה תנאים שאזרחים ותיקים אינם זכאים להם.

על מנת לקבל משכנתה סטנדרטית בקנדה, מרבית הפונים צריכים להציג הסטוריה תעסוקתית יציבה של 3-6 חודשים (תלוי במלווה) במשרה מלאה וקבועה. המלווה יבדוק שתקופת הנסיון (פרוביישן) הסתיימה בהצלחה כחלק מקביעת הזכאות למשכנתה. בנוסף ידרש הלקוח להציג הסטוריית אשראי שמדגימה תקופה של שנתיים לפחות של פעילות אשראי בהיקף והנפח המספקים.

מהגרים חדשים עם סטטוס תושבות (PR=Lending), שאינם עובדים, זכאים לקבל עד 65% משכנתה בתוך 3 השנים הראשונות. המשכנתה תנתן בתנאים המובילים בשוק וללא צורך בהצגת הכנסה תומכת. הם כן ידרשו להראות את כרטיס ה PR, להראות הון העצמי בסדר גודל של 35% ומעלה, ממקור שאיננו מתנה ועוד כספים נזילים שמראים יכולת לעמוד בלפחות 12 חודשי תשלום משכנתה מבלי שתהיה הכנסה.

מי שמחזיק בסטטוס תושבות (PR), או ויזת עבודה ויש לו הכנסה תומכת במשך 6 חודשים לכל הפחות, יכול להגיע אפילו עד 95% אחוזי משכנתה בתנאים הטובים בשוק. קבלת המשכנתה מותנית בהצגת תדפיס אשראי מקומי או בינלאומי. במידה שאין כזה, ניתן לספק מקורות חלופיים לביסוס פעילות אשראי, כמו מכתב מבעל הבית המשכיר לך את דירתו, בלווית תדפיסי בנק המראים תשלומי שכירות בזמן, תשלומי חשבונות כמו טלפון נייד ועוד.

על מנת לקבל משכנתה לפני התוכנית לתושבים במדינה יש:

  • להראות סטטוס לנדיג צעיר מ3 שנים
  • להציג את כרטיס הPR
  • להציג מכתב המלצה מהמוסד הפיננסי של בארץ המקור
  • להראות כסף נזיל שמאפשר לספוג 12 חודשי תשלום
  • להיות מוכן לשלם עמלה לביטוח הבנק מפני חדלון פרעון (Insurance premium) , וזאת אם תרצה לקבל מעל ל65% מימון

פוסט זה זמין גם ב: אנגלית, רוסית